smulfrida.blogg.se

One Tough Cookie

Juni

Nu börjar min summering av sommarens aktiviteter!
Sommaren började med juni. Juni började med en tenta. Kul. Juni fortsatte sen med att komplettera C-uppsatsen. Kul. Men det var jävligt kul att få den klar. Då började sommarlovet på riktigt! 
 
Vi åkte till Malmö och Köpenhamn med bästa Jonna och Niklas. Fin dag med shopping och köpepizza i Nyhavn som låg mycket längre bort än förväntat. Viktor och jag stannade kvar under kvällen och drack ett par öl. Träffade på en trevlig dansk på en trevlig gård där Viktor fick prova på sin dansk-kunskap. Den obefintliga alltså. 
Efter det tog på tåget hem och sjöng kyckling-låten under kyckling-bron i hyllie. Sen friade jag efter nattdoppet. Friade som i "vill du gifta dig med mig?" Det var en ny upplevelse för oss båda, men det tänkte jag skriva mer om sen! Jag menar, det är inte varje år man förlovar sig... 
 
Vi åkte till Österlen för lite förlovningsresa och hade det väldigt härligt. Badade inga kvällsdopp då det är sjukt kallt i östersjön!!! 
 
Efter en vecka på Österlen körde vi tillbaka mot Göteborg och våra vuxenjobb. 
 
Juni var en känslobergodalbana kort sagt med många livsviktiga stunder. Speciellt en. 
 
 
Färdkost mot Malmö
 
 
 
 
 

Ånger

Jag brukar inte vilja känna ånger utan förtränger om det kommer ångerskänslor... Lägger ingen värdering i det mer än att jag finner det mer bekvämt att skaka av mig det. Dock har ångerkänslan precis smugit sig på mig. Jag ångrar att jag inte skrivit här i sommar. Hade varit så roligt att se vad jag egentligen gjort alla mina lediga dagar, och vilka saker jag reagerat på i sommar. Men, jag trycker undan känslan och tänker att jag ju kan försöka minnas nu i efterhand. Så får det bli!

Höst

Nu börjar hösten. Officiellt i torsdags med första dagen i skolan men mentalt idag. Viktor åkte hem till Norpan igår och jag vinkade av honom på en regnig parong. Göteborg grät, Viktor! Men jag försöker vara positiv. Nu är det fan bara ett år kvar av denna tortyr. Två avklarade, ett kvar.

Idag var det storm medan jag tog cykeln till jobbet, en anledning till att ta de nya, fina jeansen jag köpte förra veckan. Har sånt extremt konsumtionssug!! Vill bara ha en massa saker, helst billig skit också trots att vi pratat hela sommaren om hur mycket värt det är att köpa ordentliga saker direkt med bra kvalité. Skit i det.

Hursomhelst, imorgon är det föreläsning igen hela dagen och det är med blandade känslor jag inleder denna sista termin. Försöker vara positiv och taggad till sista terminen och det verkar vara en fantastisk kurs, men det är tungt i starten. Känns tungt att sitta inne i skolan, känns tungt att beställa böcker, känns tungt att läsa de tjugo miljoner engelska artiklarna som ingår, det känns tungt att skriva hemtenta. Å andra sidan känns det som ett kul projektarbete vi ska hålla på med, jag har hamnat i en finfin grupp och lärarna verkar bra. Jag har heller inte åtagit mig några fasta jobbtider utan jag hoppar in vid behov. Två ggr denna veckan. Det känns väldigt bra att inte ha fasta tider samtidigt som det är skönt med lite extra inkomst och verklighetsförankring då och då. Påminna mig om varför jag läser och hur mkt jag tycker om att jobba som socionom.

Dock längtar jag mest till Viktor just nu. Skynda dig året att gå!!!