smulfrida.blogg.se

One Tough Cookie

SMASH!

TITTA SYRRAN VAD JAG HITTADE PÅ ICA!!!!
 
Idag är jag ledig från praktiken för att reflektera och skriva dagbok. Gjorde allt sånt på förmiddagen och skrev också ett kontrakt som jag sen ska visa min handledare och kanske fylla ut lite. Ska innehålla målen och syftet med praktiken vilket jag tyckt varit svårt att veta innan jag kom dit på grund av att jag inte visste vad som väntade mig. 
 
Igår var det mötesdagen deluxe i alla fall och förutom en liten dipp efter lunch blev jag faktiskt inte så trött som jag blir av föreläsningar... he! Det är klart att det är lite annorlunda detta eftersom det inte är något jag examineras på direkt och inte den sortens information. Jaja. Jag fastna lite framför daytimeTV nu på eftermiddagen och jag känner verkligen inte för att få dåligt samvete för det eftersom jag faktiskt egentligen inte har något jag måste göra. Skönt. Nu ska jag gå och skicka tillbaka skorna jag beställde eftersom de skickade fel färg. Tråkigt och nu finns de inte kvar längre. Så blev inga nya skor för mig. 
 
Nu blir det träning och efter det egengjord pizza och öl på vattentornet. Ha en härlig helg! 
 
 
 

Hej

Hej mamma, Maria, Jeanelle och Viktor som läser min blogg. Kul! 
 
Idag var jag lite väl taggad och hetsig när jag kom hem, tyckte Viktor. Jag hade så mycket att berätta och haft en rolig dag. Mycket har löst sig också med resor till Gbg och seminarierna vilket gjorde mig på bra humör. Men som alltid när man är alldeles till sig så går luften ur så småningom. Efter mellanmål och jag bubblat ur mig allting blev det lite så. Men då fick vi sms om att dricka lite vin (typ eller vatten) i parken med några finisar så då drog vi dit lite casual så en onsdag. Det var mysigt men som sagt så var jag rätt trött att vi gick hem efter någon timme och nu ligger jag i soffan med datorn i knät. Orkar inte ta tag i dagboken eller något annat. Kan ta ikapp lite sånt på fredag när jag är ledig från praktiken. 
 
På praktiken började vi prata lite ekonomi och min praktikhandledare började dra fram olika dokument vi kunde kolla lite i. Det var faktiskt väldigt intressant, jag som trodde mitt intresse för ekonomi var lika med noll. Men det fångade mig och det tar jag som ett bra tecken eftersom jag förmodligen kommer behöva kunna lite sånt och behöva ha koll på i framtiden. 
 
Jag vill bli chef. Så konstigt. Men vad roligt. Konstig sak att säga att man vill bli. Jag ska utveckla det någon dag men nu är jag för trött... 
 
Lapp som hängde på vår dörr på kollo

Farhågor

Så var första dagen avklarad. Jag försökte att inte ha några förväntningar på dagen då jag inte träffat min handledare och att jag inte riktigt förstått min roll på denna nya arbetsplats.. Det är inte handläggare eller kurator där det kanske i alla fall är lite klarare vad man ska göra. Men oj vad spännande det var idag. Det känns helt rätt och jag är överlycklig över min fina, fina handledare Jenny. Hon är rak, ärlig, öppen, omtänksam och verkar vara grym på sitt jobb (om man nu kan avgöra det efter en dag...). Jag kände mig direkt inkluderad och att mina åsikter och tankar är värdefulla, stora som små. Det är högt i tak här. Jag vet att det bara är första dagen men det var ett bra intryck jag fick och min magkänsla är att detta kommer bli kul och bra. Men det bästa av allt, tror jag, är att mina farhågor över att känna mig liten och oerfaren inte alls införlivades. Tvärtom. Jag kände mig delaktig och vuxen. 
 
Då jag skriver dagbok om detta i en uppgift från universitet har jag inget behov av att skriva mer exakt vad vi gjort och rent sekretessmässigt anser jag inte det korrekt heller. 
 
Efter arbetsdagen var jag lättad, slutkörd i huvudet och lite lätt koffeinhög så jag tog en promenad i stan för att unna mig en ny bok och köpa lite mat. Hemma gjorde jag en god (stark!) wok med sojabitar och ris, diskade, läste min tråkiga bok för att kunna påbörja min nya spännande bok och påbörjade ett syprojekt (dvs packade upp symaskinen, tog fram alla grejer, läste i instruktionsboken hur man gör ett knapphål och satte sedan över överdraget för att nu sitta i soffan med en kopp te och reflektera lite över min fina dag. 

Nu är jag här

Äntligen här. Äntligen sambos igen. Äntligen Norrköping. Det känns så roligt att vara här. Dessa sista dagar har gått så otroligt fort och jag har nog inte riktigt fattat att detta är mitt hem nu. En ny stad igen, det trodde jag inte för två år sedan.
 
I fredags körde jag och Ulla till Norpan med fullastad bil. Tiden svischade förbi och vi hade riktigt mysigt och avhandlade alla ämnen mellan utbrändhet till tonårsfylla till bäddsoffor. Det är kul att ha en så bra relation till min svärmor. När vi kom fram väntade min fina Viktor i sina kortaste shorts och sitt vackra leende. Ulla hade köpt med räkor så vi gav oss ut på stan för att inhandla vitt vin och ägg till omelett. Vi hade en mysig kväll och min vän Erika tittade förbi. Så kul att träffas då vi bara hunnit ses en gång denna sommaren. Jag var helt slut efter anspänning, städning, i- och urpackning och bilåkande med konstant prat i fyra timmar och ett glas vin på det och jag trodde jag skulle ligga däckad på vår nya matta. Nej. Jag kunde inte somna. Jävla skit. Ulla sov på turkosa soffan och hade sovit riktigt bra precis som Viktor, och det var ju bra. Lördagen hade ett hylltema. Svärmor hade med sig massa hyllor och konsoler som vi fick välja bland och vi valde ut de som passade. Efter det gav vi oss iväg till diverse byggvaruhus (snark). Mitt i det tråkigaste lyckades jag smita till Willys istället, där älskar jag att gå. Mataffärer alltså. 
 
Väl hemma börjades det borras, skruvas och sågas i en väldans fart. Tog tyvärr inga bilder men tänk er en byggarbetsplats där sågning sker i badrummet, mätning mm sker i vardagsrum/sovrummet samtidigt som matlagning sker i köket. Vi har nu hyllor i samtliga rum. När jag och svärmor var lite trötta på hyllorna gav vi oss ut på stan för att hamna i en secondhandbutik där vi, hör och häpna, spontanköpte en hylla till. Japp. En stringhylla. Japp. Efter att vi fått upp allt, ätit middag och försett svärmor med ett glas vin, gav Vikturd och jag oss iväg (i huset bredvid alltså, inte i staden bredvid) på fest. Jag var glad som en spilleman i min nya fina bluuus. Jag kände i princip alla och herregud vad mysiga alla är mot mig. Känner mig extremt välkommen och inkluderad på alla sätt. I vanlig ordning begav vi oss till trappan efter ett par öl och där var det dans så att jag har ont i benhinnorna idag. Mycket roligt och trots att jag började gäspa efter en liten stund hann klockan bli två och jag hunnit bli uppraggad av en civilingenjör innan vi gick hemåt. Jag somna som en liten gris och sov härligt fram till åtta. Vi tog oss en liten runda till lager 157 innan vi vinkade av Ulla och äntligen var ensamma i vår lägenhet (ja Viktor, nu är den vår!). Trodde vi. Efter några timmar kom min fina syster och hennes man och beundra vår lägenhet på deras väg upp mot Norge. Jättekul att träffa dem och att få visa var vi nu bor. Det är lika mysigt och härligt att träffa dem varje gång. Jag bjöd på mina nyttiga chokladbollar och Nils var lite besviken då de ser ut precis som vanliga men inte riktigt smakar så... Men han fick saft som jag inhandlat just till honom. 
 
Det har varit en bra helg med mycket socialt umgänge och besök som jag uppskattat väldigt mycket. Men nu är det lite skönt att vara ensamma och jag laddar inför praktiken som börjar imorgon. Spännande och lite overkligt. 
 
   
Bra väder att packa i

      
En välbehövlig promenad mitt i allt packande
 
   
Lyckades att inte packa för mycket kläder
 
     
Vyn från där jag sitter. Hallen med Hans Petter Niklas på vägen som vakar (Ni anar hyllan högt upp vid taket där vi har skor...  
 
Vardagsrummet med sovalkoven och den fina stringhyllan och en fin inflyttningsplanta vi fick av Maria och Nils (som sjöng med en enkel tulipan i dörren...)  
Köket med finviktor

ENDORFINER!

Jag älskar att träna. Jag gör verkligen det fast jag ibland måste övertyga mig själv om det innan jag går till gymmet. Idag var en superträningsdag då jag först körde överkroppsstyrka på gymmet med orakade armhålor, och sen en grym bodyjam på det. Alla var taggade som skulle dansa och det smittar ju av sig.  
 
I Norrköping kommer jag köpa kort på twentyfourseven eftersom det ligger väldigt nära och inte har någon bindningstid. Topp! Dock är det ju bara gym men det kommer nog bli kul. Får varva med klättring, simning och annat skoj eftersom det är så billigt gymkort. Åh jag är så taggad inför flytten imorgon. Nu är verkligen det värsta över och jag har överlämnat nycklar till Jonas som ska bo här. Detta blir grejt! 
Undrar om jag kan sova inatt... 
 
En höstig och en vintrig bild från fina Norpan.

Pust

Ojoj vad trött jag är nu. En liten andningspaus innan jag måste tillbaka till att städa den lilla lägenhet som känns enorm just denna vecka... Jag längtar så tills detta är över. Inatt kunde jag inte sova igen och lyssnade på två podcast, provade en klänning mitt i allt och kissade 4 gånger innan jag kom till ro. Hade ju faktiskt kunnat följa med till andra långgatan eller nefiriti som jag fick erbjudande om igår men som jag trodde jag var för trött för, pff. Jaja, nu är det mesta gjort och jag ska träna tills jag stupar idag just för att kunna sova inatt. Tror fysisk utmattning är receptet på denna sömnlöshet. 
 
Igår var en fin dag. Jag vaknade och kände mig förvirrad i lägenhet. Var ska jag städa nu? Vad ska jag packa? Vad ska med, vad ska inte med? Men jag kom till sans lagom till att jag skulle ta mig in till stan och träffa bästa Jeanelle. Hon kom som en uppfriskande paus mitt all städyra, skönt! Vi hade sköna timmar på stan med shopping och supergod lunchbuffé. Kommer sakna henne så mycket när jag flyttar. Det är så skönt att umgås med en vän som känt mig väldigt länge och som inte lever det studentliv jag lever. 
 
När jag kom hem kände jag att min litet svullna hals kändes värre. Sömnbrist påverkar mitt immunförsvar väldigt fort och jag vågar inte riskera att bli sjuk nu dagarna innan praktikstart så jag ställe in min träning. Min favoritträning kettlebell. Ja, inte bara så där för jag har så himla svårt för att avboka pass, speciellt favoritpassen. Jag är dock glad över att jag gjorde det för idag mår jag toppen (förutom den fortsatta sömnbristen) och kan köra styrka och dans. 
 
Nu blir det fortsatt städning, kul! Längtar till imorgon då detta är över och jag kan få krama min Viktor när jag vill!
Piggar upp mig med en bild på min fina (!) pappa.

Äntligen trött

Jag är så trött och det är helt underbart. I en vecka ungefär har jag haft jättesvårt att komma till ro och somna vilket är helt ovant mig. Jag brukar somna på 2 minuter och sen sova hela natten. Jag tror det har att göra med den stundande flytten och praktiken. Så därför är jag lycklig över att vara så här galet trött att jag nog ska fira genom att gå och lägga mig. Jag skriver mer imorgon om vad denna dagen innehållt som gjort mig så trött (jag kan avslöja detta: social interaktion, frys, ugn, trappor, rengöringsmedel). 
 
Gammal bild på mig och mitt kök som är renare än det någonsin varit. 

Att köpa eller inte köpa

Jag förstår inte alla som kan beställa kläder och skor på internet. Jag har aldrig gjort det men varit sugen väldigt många gånger. Alltså har min oförståelse för andra inget att göra med att jag tycker det är fel. Nej, det har att göra med att jag tycker det är oerhört svårt att avgöra om saker kommer sitta fint på mig. Tänk om man kunde scanna (!) in en bild på sig själv och sen få se hur plagget skulle se ut just på mig. Eller skor, det är ju ännu svårare. Alla mina knölar och tår som ska få plats och trivas. Tänk så är materialet inte skönt? eller fel strl osv. Jag vet att man kan skicka tillbaka men jag tycker det dels verkar jobbigt och onödigt bök och dessutom måste man betala frakten. Herreminje. Anledning till att jag skrev detta inlägg nu är för att jag är väldans sugen på ett par skor jag sett på en webbshop. De kostar 100 kr på rean och är så där lockande fina. Ska jag slå till? Vad är egentligen hundra kronor för mig? Jag har fikat extremt lite denna månaden jämfört med vad jag brukar... Nu beställer jag dem. Chip!

Helgen

Detta har min helg bestått av:

Långtråkigt?

Nu infinner sig känslan av att jag gjort allt. Vilket inte är sanning men det jag initialt velat göra, har jag gjort. Hade detta varit mitt landställe hade jag eventuellt startat något projekt, måla om, plantera om eller bakat. Men jag känner att detta är en sådan där åka-hem-dag då det inte är lönt att starta upp något. Samtidigt vill jag hjälpa till då jag vet att det ändå finns en del att göra, packa och städa, men det känner jag inte riktigt att jag vill eller kan göra. Hela denna veckan kommer gå åt att städa och packa inför Norrköping så nu vill jag passa på att göra annat. Jag hade väldigt svårt att somna igår. Som alla andra nätter på senaste tid, så idag är jag lite seg i huvudet och kroppen. Lagom aktivitet är svärföräldrarnas spabad med min långtråkiga bok och ett bra podcastavsnitt. Då är jag både ur vägen och vilar upp mig inför stundande pack-och städ vecka...

Harmoni

Idag är en bra dag. Jag är glad, nöjd och harmonisk tror jag. Vad det nu innebär. För mig är det just när jag är nöjd och glad på ett lugnt och tystlåtet sätt. Sådana här dagar vill jag inte ha ljud runt mig. Det ska bara vara regnet, träden och gruset som knastrar, oj vad jag gillar när det knastrar. Fast jag är lite rädd för de där läskiga bruna dödssniglarna som knastrar på ett helt annat sätt när man råkar ha haft blicken uppåt för länge...

Jag märkte att jag störde mig på att någon hade satt på teven när jag var på mitt harmoniska humör, men så tänkte jag om. Jag satte mig så jag slapp se teven men hörde den, tog tidningen och mös av att ha en familj runt mig som gjorde sitt. Sen tog jag ju första chansen till att spela sällskapsspel och få av teven, men det hör inte till. Jag kunde vara mitt harmoniska jag trots tv-störningar...

Fredag

Jag älskar tidiga morgnar. Älskar att vakna och det är stilla ute från bilar och människor. Trots att jag kan ha väldigt svårt för att gå upp när det är vinter och mörkt på morgonen gillar jag att gå upp och invänta att det ska bli ljust. Min balkong är så fin att vara på vår- och sommarmorgnar. Sitta under en filt och titta när människor börjar vakna och skynda till olika ställen. Jag kanske gillar stan ändå... Jag tror mig längta efter att komma bort från stan men det kanske går att få både och. Jaja, det var inte det detta inlägget skulle handla om... 
 
Jag ställde klockan på 8, som är tidigt för mig under semestern, åt lite frukost och jag gav mig iväg att öva lite intervaller. Känslan när man gett sig ut att springa kan vara så olika. Vissa dagar gör jag det endast för att jag vet hur nöjd jag är efteråt. Idag gjorde jag det för jag längtade efter att få känna mina muskler jobba hårt. Det är en klyschig men härlig känsla. Jag var så trött efteråt när jag kört 5,5,3 stycken spurtintervaller på fotbollsplanen men jag tvinga mig att köra några set armhävningar, triceps och mage innan stretch. Idag gjorde jag styrkan utanför mitt hus vilket var första gången någonsin på 1 1/2 år. Läste häromdagen på en blogg att många skäms över sin träning. Det fick mig att fundera på om jag skäms över min träning och jag kom fram till att det gör jag nog till viss del. Jag gillar att göra människor till lags och att få dem att må bra, men kanske hamnar jag själv i skymundan då. Ibland, absolut inte alltid, tror jag det verkligen är så. När jag är med familj och släkt vet jag att jag skulle få kommentarer om att jag tränar hela tiden och är så hurtig om jag väljer att ta en joggingtur varje dag. Jag skulle inte heller drömma om att köra styrka på gräsmattan hos min pojkväns familj. Men vad skulle hända om jag gjorde det? Kanske är det känslan av att allt ska vara som det brukar vara och att det kan vara konstigt eller svårt att hantera för människor runt en om man förändras som person. 
 
Jag och Viktor pratade för ett tag sen om att människor är rädda för att förändras men också för när andra förändras. Jag tror det ligger mycket i det. Jag utvecklas som person hela tiden och jag tror aldrig man slutar förändras egentligen. Dock kan det nog vara svårt att fullt ut leva ut dessa förändringar men det ska jag börja göra. Jag började imorse när jag körde styrka utanför huset, kanske gör jag inte armhävningar det första jag gör hos min svärfamilj idag men kanske nästa sommar? Jag hoppas i alla fall att jag kan göra det för en del kanske ligger nog ändå hos mig själv att jag tror omgivningen förväntar sig ett visst beteende från mig. 
 
En äcklig smoothie jag gjorde efter träningen.

Första inlägget

Jag funderar på varför jag startat denna blogg. Är det för att jag vill visa upp mig? Visa att jag har ett inspirerande liv som folk bör avundas? Nej, det är inte därför jag valt att börja blogga. Jag är en listälskande person och jag tror det blir lättare för mig själv om jag listar mina skäl. Kanske behöver jag själv få lite koll på varför.
 
- Jag läser en del bloggar av helt olika slag och inspireras åt olika håll. Det innebär att när jag läser en blogg är jag övertygad om att jag borde bli mer si eller så. Träna mer, träna mindre, vara ute mer, mysa mer inne, laga nyttig mat, laga mat utan eftertanke... Jag tror jag vill hitta mig själv i djungeln av olika intryck. 
 
- Jag har förvirrat försökt komma på ett sätt att skapa ett forum där jag kan samla mina tankar, recept, träning och ideér, kanske detta är ett bra sätt?
 
- Jag vill påminnas och kunna se tillbaka var alla fina stunder tar vägen.
 
- I höst ska jag praktisera och jag tror att ett aktivt reflekterande både genom dagbok och här kan hjälpa mig samla mina tankar och utveckla mig.
 
Ja det var väl det för nu. En punkt i framtiden kommer kanske bli att mina nära ska kunna ta del av mitt liv men än så länge är inte det är utvecklad punkt. Kanske för att jag är emot att ständigt vara uppdaterad om varandras liv. 
 
Tänkte skriva, 'den som lever får se' men så slog mig tanken att jag nog inte gillar det uttrycket.
 
Frida