smulfrida.blogg.se

One Tough Cookie

3

Nu såhär i efterhand är det lite svårt att komma ihåg exakt vad vi gjorde och hur det var.. Skulle ha skrivit direkt kan jag tycka nu, men man blir ju lite trött av att vandra runt och insupa massa intryck hela dagarna. 
 
Dag tre var i vilket fall lördagen och vi började dagen med en tur till stadsparken där vi strosade runt med resten av turisterna i Budapest. Vi blev varse att Budapest intagits av turisterna på ett helt annat sätt än de andra två vardagarna vi varit där. Vi strosade runt och fotade och tittade lite mer på de hus och statyer som Gabriella, guiden, visat oss på torsdagen. Vi letade också upp en marknad som jag visste skulle finnas där. Jisses vad stort det var och så mycket skit. Det var allt från uppenbart stöldgods, till matvaror, till skinnpajer, till krimskrams, till you name it. Allt fanns här. Okej inte allt eftersom vi inte köpte en endaste grej. Var mest skit faktiskt. Men vi kom ifrån turisterna, vi var i princip de enda vilket känns i princip lika konstigt som att det bara skulle vara turister... 
 
Vi hittade till slut ut från marknaden och stadsparken och tog tunnelbanan till ett ställe där det skulle finnas en cool affär enligt Viktor. När vi kom dit hittade vi den inte och Viktor upptäckte dessutom att den skulle varit stängd på lördagen. Inte så lyckat. Vi gick istället till saluhallen och tog oss en dyr langos och en jävla öl. Gott som mos (eller langos) var det och vi orkade strosa runt i ett par minuter innan vi tröttnade på turistsäljarna. Häftig byggnad dock och härligt med all mat som fanns där. 
 
Efter att Viktor köpt nya skor och fått lite varmt vin på julmarknaden, åkte vi hem och bytta om inför baletten som vi köpt biljetter till dagen innan. Biljetterna kostade 15 kronor styck och skulle vara i det stora operahuset. Kändes häftigt och guiden har tidigare berättat att man kunde köpa dessa biljetter där man satt så att man inte såg scenen men att det precis innan föreställningen byttes hej vilt mellan platserna så att man uppgraderade sig. Precis så gick det till. Det var en riktigt häftig upplevelse och vi var väldigt nöjda och dansade till en industrichic restaurang med utsikt över basilikan (inte plantan för det var en julstjärna vi hade på bordet utan kyrkan). Vi åt jättegott och drack en kanna vin och rultade sedan hem.  

Kommentarer


Kommentera inlägget här: